lauantaina, joulukuuta 13, 2008

Tahtoo rallikuskiksi...

Niin, siltä nyt tuntuu kun on tahkonnut n. 300 km tosi huonosti/ ala-arvoisesti hoidettuja teitä. Hulluimmalta tuntuu se, että alemman hoitoluokan tie oli paremmassa kunnossa kuin valtatie. Eli puhun teistä Tornio-Kolari ( valtatie 21) ja Kolari - Kittilä ( kantatie 80). Soitinkin tuosta valtatien huonosta kunnosta jopa tielinjalle

Niin mikä ero kunnossa sitten teillä oli? Valtatiellä oli jumalattomat palteet niin kaistojen keskellä kuin reunoissakin, oli kuin olisi kusirännissä ajanut. Jos ohittaa aikoi, ainoa turvallinen ohitusvauhti oli alle 50 km/h. Kantatiellä taas oli ollut niin paljon liikennettä ,että se oli polkenut reunan palteen aika matalaksi, ja kun tie on sen verran kapea, ei keskipalletta ollut päässyt syntymään. Oli myös muutamat moottorikelkkailijat tehneet auraustyötä tamppaamalla.

Matkan aikana näin vain kaksi aura-autoa, toinen aurasi Pellon taajamassa kevyenliikenteen väyliä, ja toinen oli Kolarissa tankilla ( ajoi tn. kunnan hommia)

Varsinaista polettamista siis oli tämän päivän ajaminen. Ja tosiaan se oli ajamista, kaksin käsin ratista kiinni, vaihteiden vaihtamista, mutkien varovasti ottamista ja aitojen ralliefektien kuulemista niin lumen ropistessa pohjaan ,kun menee palteeseen, kuin moottorin kierroksia..

Jäi vain tienpidosta kysymys.. olikohan urakoitsija viettämässä pikkujouluja???

Tunnisteet: , , , , , , ,