lauantaina, joulukuuta 31, 2005

Se sitten pantiin Könkään koulu kiinni..

Olipa tämän päivän Lapin Kansassa valtuuston päätöksistä tekstiä. Ei taas tainnut olla pitemmän ajan suunnitelmista kyse, vaan hätäpäivää budjetin raameissa pitämisestä.

Mites suu pannaan kun tuleva Sirkan koulun laajennus ei riitäkään, kun Akanrovan alue saadaan kaavoitettua ja asumiskäyttöön, vai onko siitäkin tulossa kautta rantain loma-asuntoalue?? Ja kuka lienee ostamassa Könkään koulurakennusta?? Liekö sisäpiirikaupat jo tekeillä!!

Itse olisin pikemminkin pitänyt Könkään koulun toistaiseksi elossa, ja siirtänyt vaikka 1-2 luokat sinne ja 3-6 luokat Sirkkaan. Kun Akanrova sitten aikanaan valmistuu, tulee sinne perheellisiä ja
Sirkan koulun tilat ovat kuiten jäämässä pieneksi. Päivähoitopaikoistakin on pulaa.. mutta se on se neljän vuoden muisti ja lyhyempikin valtuutetuilla.

Sallisen tekstistä tuli se vaikutelma että Pääskylänniemen tulvan kastelemia taloja ei remontoida vaan rakennetaan uusiksi.. Hyvä ! Suunnittelisivat samaan yhteyteen niin ryhmäperhepäiväkodin ja vaikka vanhuksillekin päiväkotitilat. Vanhainkodin työväki vanhenee ja vaihtuu nuorempiin, jolloin pienten lasten hoitopaikoille on tarvetta ja ei olisi tuo niemi vain vanhojen ja vammaisten, tulisi koko elämän kirjo esiin. Varmasti myös vanhuksetkin olisivat iloisia lasten touhuista naapurissa. Ja kun päivähoitopuolella olisi hiljaista, voisi työntekijät joustavasti avustaa taas vanhusten huollossa.

Terapia-altaan poistoonkin puutun sen verran, että ei kaikilla ole mahdollisuutta kulkea Sirkassa altaalla. Jos toinen allas olisikin kuntakeskuksessa, se mahdollistaisi myös autottomien käynnin oman aikataulun mukaan, ja tulisi siinä sitä oheisliikuntaa.


Levihotellin kylpylän ohi on aika jo ajanut. Ja se hinta ei asuvalle ja varsinkin kuntalaisille.. ryöstökalastus lienee oikea termi sille.

Kun kunta nyt satsaa Golfkenttään, niin miksi se ei lähtisi myös kunnallista uimahallia/viihdekylpylää rakentamaan. Siitä olisi iloa ennemminkin koko kunnan asujaimistolle
ja sinne saisi sen terapia-altaakin.. ja muuta mukavaa.

Koskahan kunnan nettisivuilla näytetään koko kunnan alueella olevia kunnan myynnissä olevia pysyvän asutuksen tontit?? Toisaalta odotan että kaavoitetaan se uusi kunnantalo Sirkan kylään, ja terveyskeskus myös...

3 Comments:

Blogger Jatta said...

Tervehdys paljasjalkaiselta Sodankyläläiseltä :) Jännä että sun kommentti johti tähän blogiin, onhan sulla käsityö-sellainenkin..?

12:06 ap.  
Blogger kuttu said...

Onnittelut! Voitit blogiarvonnassani. Laitahan mulle osoitteesi niin alan kokoilla palkintoa. Mun email on: seijap@hotmail.com
Kerro samalla lempivärisi ja onko mitään toiveita palkinnon suhteen?

5:01 ip.  
Blogger ninna_a said...

Taidan parkkeerata lukemaan kuulumisia...

8:40 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home