perjantaina, helmikuuta 06, 2009

Korpikapina kytee..

Muoniostahan on jo uutisoitu voimakkaitakin reaktioita Lapeco:oon ja tyytymättömyyttä uusista paikallisen jätehuollon maksuista. Uutena napinarintamaan on liittymässä Sodankylä. Heillä on asiasta isompi kokous huomenna lauantaina 7.2.09.

Edelleenkin kuluttajana on tunne siitä, että ei kannata lajitella, koska siitä et toisaalta hyödy, ja todellisuudessa lajittelun mahdollisuus on rajallinen.( biojäte jos kompostoit, lasi , metalli ja paperi)

Eniten taitaa kismittää ekomaksu, sekä se , että tyhjennysvälin määrää Lapeco eikä asiakkaan tarve. Edelleenkin peräänkuulutan järjestelmää, jolla myös asiakas voi seurata sitä miten jäteastia on tyhjennetty. ( mietin vain onkohan laskussa tarkat päivät?)

Toistaiseksi tuntuu teennäiseltä tuo logon lehden vihreys...

EDIT:
Olen tässä pienessä kirjanpitäjän mielessäni laskeskellut paljonko säästäisi, jos omistaisi mökin samassa kunnassa kuin asunnon. Minulle tulee mieleen tästä Lapecon ns. pakkomaksu/liittymissysteemistä sellainen kiertokeino, että lappaa valtaosan myös kotitaloutensa jätteistä sinne aluejätepisteeseen, jos kerran siihen on liityttävä mökin takia, väheneepä sitten kotoa tyhjennyskerrat, tai astian voisi ottaa pienempänä. Kiertokonsti tämäkin, johon Lapeco itse yllyttää.

Ja se on kohtuutonta, periä ekomaksu kahteen kertaan jos sattuu todellakin olemaan vapaa-ajan kiinteistö ja vakituinen asunto Lapecon toiminta-alueella.
Taksat vuodelle 2009.

Tunnisteet: , , , , ,