lauantaina, tammikuuta 27, 2007

Juu kahden blogin loukossa :)

Ei vaiteskaan..
Tällä olen välissä nurissu kuntamme tilasta ja päättäjien.. sokeudesta.

Ja vaikka nuo edelliset kirjoituksen on tehty vuosi sitten ,ei asiat ole parantuneet.
Pöytäkirjoja kun lukee menee Levi kaiken edelle. Sitä yksinkertaista asiaa ei jäädä miettimään mikä loppujen lopuksi pitäisi panna kaiken edelle juuri nyt kun ei työntekijöitä tahdota saada, ja ne jotka tulee ei tahdo jäädä, eli kunta maksaa mm. muiden kuntien lasten koulutuksen ja tarjoaa muualta tulleille vuokra-asuntoja.. kuntalaisia taas on jonossa n. 180.

Vanhusten huoltoa ollaan parantamassa sen kevään 2005 tulvanjäljiltä, liian hitaasti myös lääninhallituksen mielestä. Meillä oli tosi upea sosiaaliturvajohtaja, joka taidettiin hiljaisesti painostaa kunnasta pois. Hän kielsi tekemästä sosiaalitoimen alaisten organisaatioiden alijäämäisiä budjetteja, hyvä niin. Nyt panostetaan vanhusten huoltoon ja saman aikaisesti päivähoitoa tarvitsevien lasten määrä kunnassa lisääntyy, paikat ei.

Asuntotuotantoa muka tuetaan, mutta aktiivisesti myydään vain loma-asunto tontteja Sirkasta, ei mainosteta, ei vastata edes tiedusteluihin missä kunnassa on kirkonkylän taajamassa vapaita tontteja... Akanrova on kaavoitettu ja sinne suunnitellaan rakennettavaksi niin omakoti-asutusta kuin pienkerrostalojakin.. Mihin lapset sieltä laitetaan?? Sirkan päiväkoti on jo täynnä, Sirkan ala-asteella työskennellään liian ahtaissa tiloissa ( vieläkin ihmettelen , miksi Könkään koulu piti lakkauttaa???)

Terveyskeskuksessa on ainakin 2 lääkärin vaje, töissä olevat tekevät sen minkä pystyvät osin niskalimassa, osin.. hutiloiden.. ja mitä siitä seuraa.. ei hyvää. Ajan varaukseen ei tahdo päästä.. itsekin odottelen aikaa.. laittanut sen varaukseen jo muistaakseni marraskuussa... ( juu puolivuotta... on yksi määräaika) ja koko lista menee sekaisin lomien , lääkärin sairastumisen + yms muun myötä...

Minä niin toivoisin että kunnanjohtaja ja hallintojohtaja lähtisivät yhtäaikaa vuoden vuorotteluvapaalle, jotta nähtäisiin , saisimmeko järkevämpää johtoa kuntaan.

Levi pyörisi varmasti nyt omillaan pari vuotta, ja sinne laitettavat sijoitukset kun siirrettäisiin kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseen, niin se poikisi kohta yhtä paljon takaisin ellei jopa enemmänkin myöhemmin vaikka sitten Leville sijoitettavaksi..

Herätys siellä.. olisi kiva että jotain todella tehtäisiin.. eikä vain nukuttaisi niin kunnantalolla kuin luottamusmiesten keskuudessa !!!

2 Comments:

Blogger Kirsi Myllyniemi said...

Tulin vastavierailulle, Muoriska. Eipä näytä hääviltä tuo sosiaali- ja terveysala siellä pohjoisessa. Täällä sentään on enemmän väkeä hommissa, tosin työn organisointi ja henkilöstöpula täällä Helsingissäkin haittaavat.
Eivät ole jakaantuneet tasaisesti rikkaan maan riokkaudet. Joillain on yli tarpeen ja toisilla ei välttämätöntäkään. Tämä näkyy koko maassa, ja sitten se vielä näkyy alueellisena eriarvoisuutena.
Nyt eduskuntavaalien alla kannattaa panna paikalliset ehdokkaat koville näissä kysymyksissä. Kansanedustjien pitäisi ajaa kansan asioita ja olla meidän edustjiamme.

2:43 ip.  
Blogger akka said...

Huoh, ikävää että asiat on noin :(

5:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home