tiistaina, elokuuta 18, 2009

Nokian monopoli?

Tuntuu että kivijalkatekniikkakaupat eivät enää osaa muuta myydä kuin Nokialaisia.
Lisäksi matkapuhelinoperaattorit panostavat kytkykaupoissaan vain Nokialaisiin.
Tänään kun kuuntelin uutisia puolella korvalla, Nokian Kallasvuo mainosti Esko Ahoa heidän ulkoministerinään, ja ilmoitti yrityksen suuntautuvan tulevaisuudessa enemmänkin sisällön kuin raudan tuottajaksi.

Jaa miksikö minä kartan Nokialaista. Mielestäni heidän kykynsä tehdä toimivia ohjelmia ( siis yksinkertaisia, mutta nerokkaita) sitä ei ole. Rauta on aika hyvin pelaavaa ( jos niitä alihankkijan valmistamia räjähtäviä akkuja ei oteta lukuun), mutta jos ohjelmiston logiikka on hakusessa niin.. ei se toimiva rauta riitä sujuvan käyttömukavuuden luomiseen.

Nykyinen puhelimeni ei ole Nokia, ja jääkööt sen merkki salaisuudeksi ( tutuille julkinen sellainen, mutta kuitenkin). Käyttämäni puhelin ei varmasti ole se ainoa ja oikea, mutta kun sille olen seuraajaa metsästänyt... olen tähän mennessä vain pettynyt. Jos kuoret on kauniit, ei ohjelmat ja niiden looginen käytettävyys oikein pelitä. Mieheni pitää Nokialaisistaan kuin hullu puurosta, mutta... hän onkin mies.( anteeksi, jos jonkun miehisen lukijan mielen pahoitin) Niin se vain on. On miehen ja naisen tavassa käsitellä ja toteuttaa asioita hyvin suuri ero.

Ja päivän kevennykseksi pari kuvaa:
Tunnisteet: , , , , , , , , ,