torstaina, maaliskuuta 05, 2009

Vilkastunut meilläkin

Tuo jätekeskustelu ainakin paikallislehdissä. Tiedä sitten mitä ja miten pitkään asiaa on kahvipöydissä keskusteltu.
Tämän viikon Kittilälehdessä oli hyvä haastattelu juuri kierrätykseen ja kuluttamiseen liittyen. Ja oikeinhan se on , että ihmiset maksavat jos jätettä tuottavat.
Pakkotyhjennys, se kiihottaa mieliä eniten. Vielä ei ole selvinnyt mm. sitä kuinka huomioidaan pitkät poissaolot mm. vakituisesta asunnosta. Ja monella Lapecon alueella asuvalla on sekä mökki , että vakituinen asunto, niin ekomaksun tuplaverotus. Siihenkin kohtuus. Luulisi olevan selvitettävissä asuuko mökin omistaja alueella vai ei.

Mutta tiedottaminen ontuu yhä. Tulossa on kuntakierros , mutta he eivät sitä omilla nettisivuillaan mainosta. Mielestäni senkin tiedon paikka on siellä.

Samoin kierrätys/lajittelu-ohjeet ovat tulleet viiveellä.

Neljän eri toimipisteen ylläpitäminen, ei sekään halpaa ole ja varsinkin Levin alueella eivät liene vuokrat halvimmasta päästä. Kyllä varmaan kirkonkylältä olisi löytynyt edullisempaa tilaa.

Olen jo aikoja sitten pyytänyt karttaa mm. jätepisteiden ja paperinkeräyspaikkojen sijainneista. Se helpottaisi paljon, koska sen voi kopioida, ja laittaa vaikka auton hansikaslokeroon, jotta löytää paikan. Varsinkin muualta tuleva mökin omistaja, joka haluaa kierrättää. Ei mökkielämän kaikilla kuulu nettiyhteys ja kone.

Tuosta informaatioringistä, jos en väärin muista, se on Kittilässä puolen kuun jälkeen. Ja mitäs tiedotus ja neuvonta napin alta löytyy.. Hei kamoon! Omaa aktiivisuutta peliin. Menkää ja myykää itsenne päiväkoteihin ja kouluihin. He kyllä mielellään ottavat vastaan. Nyt kun olette kerran Kittilään tulossa tiedotustilaisuutta pitämään, eikun kirkonkylän päiväkotiin täsmäisku. Menisi samoilla matkakuluilla.

Tunnisteet: , , , , ,