Ei tiedä aina lainsäätäjä mitä säätää!
Suomessahan on olemassa laki subjektiivisesta oikeudesta päivähoitoon.. ja kunnan on tarjottava hoitopaikkaa, mutta se laki ei kata tervettä järkeä tuossakaan asiassa.
Kittilän mittakaavassa se tarkoittaa että jos joku vaikka Pokan kylässä alkaa pph:ksi ja vaikka Alakylässä tai Narikalla on jollain tarve hoitopaikasta, niin jos kunta osoittaa lapsen Pokkaan ja vanhemmat kieltäytyvät,niin silloin kunta voi vedota siihen että hoitopaikka on OSOITETTU ja että vanhemmat EIVÄT sitä ole HYVÄKSYNEET. Sitä ei tarvitse katsoa kuinka pitkä lapsen hoitopäivästä tulee matkojen kanssa, eikä muutenkaan ajatella perheen hyvinvointia sillä saralla.
Eli jos olet jo asumassa Kittilässä, niin mieti varsin tarkkaan teetkö lapsia ja palaatko kuinka pian töihin, ja jos lapsia jo on niin älä missään nimessä luovu kerran saadusta hoitopaikasta jos se on sinun mielestäsi hyvä. Pienempi paha on maksaa, kuin sitten hermoilla että minne vien lapsen ja saanko edes paikkaa....
Olen joskus kuullut että olisi ehdotettu ratkaisuksi kittilä-lisää, mutta kuulemma tulee liian kalliiksi, ja myös sekin on kuulemma kallista että perheet ei käytä hoitovapaata..
Eikö se veroeuro tule täysimääräisenä, niin vanhemmilta kuin palkatulta hoitajaltakin, ja nykyään kun tuo eläkekertymä muuttui, niin jokainen verotettu euro näkyy kunnan kukkarossa tulona myös kun palkansaaja on eläkkeellä, ja hyvin suurella todennäköisyydellä myös toimeentulotuissa, jossain vaiheessa.
Ihmiset kaipaavat myös lapsiparkkia kunnan taajamaan. Kuka sitä lähtisi ajamaan?? Vaikka päiväkodeissa on mahdollisuus periaatteessa ottaa lapsia tilapäishoitoon, niin ne ovat niin täynnä että tämä mahdollisuus on vain sananhelinää paperilla.. ja sesonki on vasta tuloillaan.
Tule apuun, lapsiasiamies Aula!! Täällä olisi kirveellä töitä!