tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Tiesittekö?

No minä en, mutta tässä sitä viisastuu.

Armas aviomieheni sai puhelun ulosottomieheltä.. Niin, sitä minäkin ihmettelin..ja ihmetyksen määrä ulosottomiehen luona vain kasvoi. Meille oli tullut viesti Korkeimmalta hallinto-oikeudelta ( myöhemmin siis KHO), eli meille annettiin mahdollisuus vastineen antamiseen 21 päivän kuluessa , tämä päivä mukaan laskien, koskien Kittilän kunnan valitusta koskien Rovaniemen hallinto-oikeuden päätöstä ( myöhemmin siis RHO).

Mielenkiintoinen tilanne sinänsä. Kunta valittaa RHO:n päätöksestä ja vetoaa siinä teknisiin virheellisyyksiin mm. että linja-autopysäkkien paikat ovat olleet väärin kun RHO on asiaa käsitellyt. Miten niin minä ihmettelen?

Olen itse nähnyt se paperinivaskan, jonka kunta on toimittanut vastineeksi meidän valitukseen RHO:lle ja siinä oli useampi sivu tiehallinnon teknistä tietoa kantatiestä 79, etenkin väliltä Aakenusjoen etelätörmä - Levin ympärystie.

Noilta sivuilta pystyi lukemaan mm. nopeusrajoitukset ja niiden pituudet, kaikki tiellä olevat liittymät ja niiden sijainnit ( lähtöpisteenä Aakenusjoen etelätörmä), linja-autopysäkit ja niiden sijainnit, tien tekniset tiedot kuten näkyvyys, leveys, piennar, hoitoluokka; liikennetiheys ( vuorokausikeskiarvot , myös raskasliikenne oli eritelty), tieosuudella ajetut onnettomuudet metrin tarkkuudella ja henkilövahingot .

Eli tästä on pääteltävissä että RHO:lla on ollut kaikki oikeat tekniset tiedot tiestä ja sen kunnosta. Ei kunnan tiemestari ole autuaaksi tekevä asia, ja varsinkaan hänen lausuntonsa. Ennemmin pitäisi kunnan kuunnella mitä sosiaalitoimi sanoo.. lastensuojelu ajaa tienpidon edelle.

Mediassa vs. sivistystoimenjohtaja/ koululautakunta/ kunta pelkää, että muutkin kantatie 79 varrella asuvat lapset tulevat vanhempiensa kautta vaatimaan oikeutta turvalliseen koulutiehen. Mutta jokainen hakemus /kiinteistö/liittymä on käsiteltävä erikseen. RHO:n meitä koskevan lausunnon voidaan sanoa kattavan ainoastaan tieosuuden Aakenusjoen etelätörmältä Levin ympärystielle, ja tälle välille lapsia on alle 10 kpl.

No , meidän tulee ajella loppuviikosta Sodankylään Lapin käräjäoikeuteen, jotta saisimme kopion ko. asiakirjasta. Pääosin mitä papereita luin, oli kunnan valitus likipitäen sama kuin mikä lautakunnan päätös oli luettavissa pöytäkirjasta.

Sitä minä vain ihmettelen , ja niin tekee miehenikin.. miksi meidän pitää antaa vastine, eikö tässä ole RHO ja heidän päätös riitautettu. Mutta ei siinä mitään.. kyllä minä voin vastineen kirjoittaa ja tuoda julki nämä viimeisetkin vaiheet pimittämisineen.

Tunnisteet: , , , ,