perjantaina, syyskuuta 12, 2008

Kannattaa katsoa kuittia, myös linja-autossa.

Meidän perheen kakkosauto on rikki, ja aamu meni siten , että 6,5km matka kotoa päivähoitoon mentiin taksilla. Matkan hinta oli 14e, mitä en pidä isona, koska asiallisen tiedon sain taksiliiton sivuilta.
Eniten minua kuitenkin ihmetyttää Gold Linen hinnoittelu.
Poistuin asioilta Kittilä-Raattama-Muonio- vuorolla, ja samalla kulkee myös pieni koululaiseni, kun palaa kotiin koulun jälkeen.

Autoon en noussut edes matkahuollon kohdalta, vaan ns. entisen emäntäkoulun pysäkiltä, eli nykyisen Levi-instituutin kohdalta. Kauhukseni kuulin että maksu olisi 3,20 eli 6-9km hinta, vaikka matkaa oli alle 5 km kotiin. Kieltäydyin maksamasta tuota summaa, ja sitten sainkin maksun 2,90 , joka on alin maksu, ja riittävä alle 6 km matkalle. Muuten, päiväkodin/koulun ja Levi-instituutin väliä on n. 2 km, eli siinäkin suhteessa 6,5km- 2 km = 4,5 km.. eli kaukana siitä 7 km, mitä rahastuskone näyttää. Ja jos verrataan matkaa Kittilä- lentokenttä aikataulusta, on se matka siinä 5 km. Kuka vetääkään välistä?

Otin jo liikennöitsijään yhteyttä ja kehoitin tarkastamaan matkat, ja taksat kohdalleen. Tulee vain mieleen, kuinka paljon onkaan peritty liikaa?

Tunnisteet: , , ,