keskiviikkona, syyskuuta 24, 2008

Kun arki ja elämä ahdistaa.

Kauhajoen tapahtumat ovat järkyttäneet kaikkia. Nyt syydetään rahaa kaikista ovista jälkihoitoon. Mitä jos nämäkin rahat olisi sijoitettu jo kuusi vuotta sitten ennaltaehkäisyyn, olisiko tämä ollut vältettävissä? Totuus kuitenkin on siinä , että jokainen sijoitettu euro ennaltaehkäisyyn, tulee kunnalle takaisin pienellä viiveellä , jopa kuusinkertaisesti. Kumma kun tätä tuottomahdollisuutta ei haluta käyttää.

Tällä viikolla tulee jälleen nälkäpäivä, ja mm. katastrofirahaston varoja käytetään tällaisessa tilanteessa kotimaassa.

Pahimmillaan, moititaan peruspalvelujen tuottajia ja käyttäjiä virkamiesten toimesta tuhlaamisesta. Kunnan tehtävä ei ole yksistään hyyssätä yrittäjiä ja turisteja. Kyllä me veroa kuntaan maksavat olemme oikeutettuja saamaan palvelumme, iästä, nimestä ja asuinpaikasta riippumatta.

Jos lasketaan että yksi nuorena kuollut maksaa yhteiskunnalle miljoona euroa, nyt menetettiin yksistään 11 miljoonaa, paljonko pelastustoimet tulevat maksamaan, kaikki muu liittyvä taustatyö, jälkihoito.. ja monet muut kustannukset.

Nyt muistuttaisinkin mm. lapsiperheitä siitä että heillä on oikeus kunnalliseen kotipalveluun, vaikka kunta muuta sanoisikin. Jos tulee kieltävä vastaus, pyytäkää kirjallisena ja laittakaa hallinto-oikeuteen tai lääninhallitukseen.

Kuitenkin aurinko nousee tänäänkin.

aamu

Tunnisteet: , , , ,