keskiviikkona, lokakuuta 08, 2008

Takkiin tuli.

Niin se KHO:n päätös koulumatka-asiassa tuli, ja näinpä siinä kävi, kunnan sanaa liikenteestä ja sen tiheydestä uskottiin vanhempia enemmän.

Vuosia tässä vieressä asuneena on tullut nähtyä liikenteen määrän ja sen kasvun. Arkena liikenne jakautuu melko tasaisesti tiettyihin kellon aikoihin: 0630-0900,
1115-1330, 1515-1730 ja sitten onkin hiljaisempaa. Juuri näinä aktiivisimpina aikoina on liikennetiheys n. 150-200 autoa/tunnissa, ja sehän on jo paljon.

Onneksi kunnassa on 1-2lk:n oppilaillle nyt myös aamupäivätoimintaa, ja sen pohjalla voimme tämän talven avustaa lapsemme turvallisesti kouluun. Mitä ensi syksynä? No, sen näyttää aika.

Olisimmeko voineet voittaa jutun? Ehkä, ehkä emme. Lausuntoja, joita vielä jäimme kaipaamaan ovat mm. tiehallinnon ja poliisin arviot tien yleisestä turvallisuudesta. Meille ko. tahot eivät lausuntoja suostuneet antamaan, ja taitaa olla että kuntakaan ei niitä pahemmin pyytänyt.

Odotankin mielenkiinnolla kunnassa tekeillä olevaa koulukuljetus-ohjetta. Vieläkö siinä tukeudutaan poikkeustapauksissa vain lääkärin lausuntoihin, vai pyydetäänkö muitakin viranomaislausuntoja.

Toivottavasti tämä asia ja sen esille tuonti on poikinut jotain hyvääkin.
Itse olen oppinut koulukuljetusasioista monta asiaa, samoin tiehallinnostakin.

Jos tielaitoksen ohjeisiin ja kuntakeskukseen johtavilla teillä oleviin merkintöihin on uskominen, on liikennetiheys kantatie 79 välillä Ala-Kittilä - Ylä-Kittilä yli 4000 ajoneuvoa/vrk ja se tahtoo näkyä jo kuntakeskuksessakin.

Muoriska
kolmen lapsen äiti.

Tunnisteet: , , , ,